دسته : اقتصاد
فرمت فایل : powerpoint
حجم فایل : 837 KB
تعداد صفحات : 49
بازدیدها : 477
برچسبها : دانلود پاورپوینت کشورهای در حال توسعه توسعه اقتصادی
مبلغ : 12000 تومان
خرید این فایلپاورپوینت پروژه تحقیقانی کشورهای در حال توسعه
مقدمه
کشورهای جهان به سه دسته سنتی، در حال توسعه و صنعتی طبقه بندی می شوند. در حال حاضر جوامع سنتی به ندرت وجود دارند. اغلب کشورهای جهان حرکت خود را از مبدأ جامعه سنتی به سمت جامعه صنعتی آغاز کرده اند به این جوامع کشورهای در حال توسعه می گویند چون در حال عبور از یک مرحله تاریخی به یک مرحله تاریخی دیگر هستند.
هرگونه حرکتی از جامعه سنتی به طرف جامعه صنعتی معلوم نیست که به توسعه منتهی شود بلکه تنها حرکت در مسیر صحیح و متناسب با توان کشور و درک شرایط بین المللی و استفاده از فرصتهای موجود در سطح جهان است که یک کشور را به توسعه می رساند. کشورهای در حال توسعه یک سری ویژگیهای مشترک و یک سری ویژگیهای متفاوت دارند.
1- کمیابی سرمایه: سرمایه عامل و رکن اساسی صنعتی کردن یک کشور به شمار می رود اکثر مردم کشورهای در حال توسعه فقیر بوده و درآمد ناچیزی دارند و قادر نیستند قسمتی از درآمد خود را پس اندار کرده و سپس آنرا سرمایه گذاری کنند، عده ی زیادی از سرمایه داران نیز معمولاً به علت عدم وجود امنیت اقتصادی و به علت تغییراتی که مرتباً در قوانین کشورشان بوجود می آید کمتر سرمایه گذاری میکنند و چنانچه بخواهند سرمایه گذاری کنند به دنبال سرمایه گذاری در طرحهایی میباشند که دارای منافع آنی و زیاد باشد.
2- کارگر متخصص: از آنجا که تعداد مدارس و موسسات صنعتی و حرفه ای و کارخانه ها و صنایع در کشورهای در حال توسعه بسیار کم و محدود است بنابراین محلی که افراد بتوانند در آنجا در کارهای حرفه ای و صنعتی تخصص پیدا کنند و از این تخصص خود استفاده کنند بسیار کم است.
3- کمبود کارفرمای اقتصاد: بدون وجود کارفرمای اقتصادی در یک کشور در حال توسعه٬صنعتی شدن بسیار کند وشاید غیرممکن باشد.
4- هزینه بالای تولید: در کشورهای در حال توسعه بطور کلی هزینه تولید کالاهای تولیدی بیشتر از کشورهای پیشرفته است ، زیرا در این کشورها با نداشتن کارگر و افراد متخصص،عوامل تولید به خوبی ترکیب نشده و هزینه تولید نسبت به کشورهای پیشرفته افزایش می یابد.
اغلب کشورهای در حال گذر تک محصولی هستند و برای صادرات محصول خود به کشورهای صنعتی وابستگی دارند. منظور از تک محصولی این است که رقم عمده صادرات آنها را یک محصول مثل شکر در کوبا، قهوه در برزیل، برنج در پاکستان و مواد معدنی در سایر کشورها- تشکیل می دهد. این کشورها برای انبار کردن، حمل و نقل و سایر مراحل صادرات دچار مشکل هستند و درآمد صادراتی آنها به همین دلیل بسیار ناچیز است. این امر باعث شده تا سهم کشورهای در حال گذر در تجارت جهانی سیر نزولی داشته باشد.
مقدمه
منابع (زیر خط) توسعه
خواص صنعتی شدن در کشورهای در حال توسعه
مشکلات صنعتی شدن در یک جامعه در حال توسعه
ویژگیهای مشترک کشورهای در حال توسعه
پایین بودن سطح در آمد سرانه
کمبود سرمایه و نرخ ناچیز تمرکز سرمایه
وجود پدیده دوگانگی
انواع دو گانگی
وابستگی اقتصادی
نظریه وابستگی
نرخ بالای رشد جمعیت
نرخ بالای بیکاری
وابستگی به واردات از کشورهای صنعتی
ویژگیهای غیر مشترک کشورهای در حال توسعه
اندازه کشور از لحاظ جغرافیایی، جمعیتی و درآمدی
بیماری هلندی Dutch disease
مکانیزم کار بیماری هلند
درمان بیماری هلندی
پیشگیری از بیماری هلندی
اقتصاد ایران
سوابق تاریخی، وابستگی خارجی، استقلال
منابع انسانی و مادی
ترکیب فعالیتهای اقتصادی بخش خصوصی و بخش دولتی
ساختار اقتصادی
ساختار سیاسی
ظرفیت سازی جامعه
ظرفیت سازی جامعه در جوامع در حال توسعه
ظرفیت سازی در دولت ها
ظرفیت سازی در سازمان های غیردولتی