دسته : حسابداری
فرمت فایل : word
حجم فایل : 185 KB
تعداد صفحات : 76
بازدیدها : 206
برچسبها : مبانی نظری پیشینه استراتژی های شتاب اثر تقدم تحمل ریسک مقطعی
مبلغ : 29000 تومان
خرید این فایلمبانی نظری و پیشینه فصل دوم پایان نامه استراتژی های شتاب و معکوس، با استفاده از اثر تقدم- تاخر و تحمل ریسک مقطعی
مقدمه
هر سرمایه گذاری در بدو ورود به بازار سرمایه، به دنبال پیدا کردن راه ها و تدوین و بکارگیری استراتژی هایی است که بر بازار پیروز شود و بازدهی اضافی حاصل نماید. در مقابل، تئوری نوین مالی و جوهره اصلی آن یعنی فرضیه بازار کارا بر این اعتقاد است که نمی توان بر بازار پیروز شد و بازدهی بیش از متوسط بازار حاصل کرد. در این پارادایم ادعا می شود که هیچ گونه روندی در قیمت و بازدهی بازار وجود ندارد و نمی توان از روندهای بازار سود کسب کرد.
در حال حاضر در بازارهای سرمایه دنیا، دو استراتژی معامله و مدیریت پرتفوی که به صورت گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرند و نیز در تحقیقات متعدد اخیر، سودمندی آنها در ایجاد بازدهی اضافی تأیید شده است، استراتژی های شتاب و معکوس می باشند. این استراتژی ها همیشه به عنوان تحلیل تکنیکال معروف بوده اند و امروزه در حال تأیید گرفتن از سرمایه گذاران بنیادگرا و حتی جامعه آکادمیک می باشند. حجم زیادی از تحقیقات به این موضوع می پردازند و ادبیات گسترده ای در این مورد شکل گرفته است. این استراتژی ها بر روانشناسی، رفتار جمعیت و جو بازار متکی هستند.
جذابیت دیگر بررسی این استراتژی ها این است که در تقابل مستقیم با دکترین پذیرفته شده کارایی بازار قرار می گیرند. فرضیه بازار کارا ادعا می کند روند و الگوی خاصی در بازدهی قیمت اوراق بهادار وجود ندارد و رفتار قیمت ها تصادفی و غیرقابل پیش بینی می باشد. مطابق فرضیه کارایی بازار، عملکرد پرتفوی، مستقل از عملکرد گذشته آن می باشد. بنابراین تأیید سودمندی این استراتژی ها می تواند چالشی اساسی در مقابل تئوری نوین مالی و بحث کارایی بازار ایجاد نماید.
تشریح سودهای مشاهده شده شتاب و معکوس با یک مدل مبتنی بر ریسک بسیار مشکل است. بنابراین محققان به منظور توضیح دادن این پدیده به سمت مدلهای رفتاری گرویده اند. ما در این قسمت تنها توصیفی خلاصه وار از این مدل ها ارائه می دهیم تا برخی از تازه ترین فعالیتهای تجربی انجام گرفته در زمینه شتاب را بیان نماییم.
در بسیاری از این مدلها فرض می شود که تاثیر شتاب از همبستگی های سریالی بازده های سهام انفرادی نشأت می گیرد که با شواهد موجود این فرض سازگار به نظر می رسد. هر چند در مورد اینکه این همبستگی سریالی از واکنش کمتر از حد نشأت می گیرد یا از واکنش بیش از حد همراه با تأخیر، اختلاف نظر وجود دارد. اگر همبستگی سریالی ناشی از واکنش کمتر از حد لازم باشد، بنابراین انتظار داریم که بازده های غیر عادی مثبت در طول دوره نگهداری نیز تداوم داشته باشد واگر بازده های غیر عادی توسط عکس العمل بیش از حد ایجاد شده باشد، انتظار می رود بازده های غیرعادی در طول دوره نگهداری با بازده های منفی در دوره های بعدی ادامه پیدا کند، چرا که واکنش بیش از حد همراه با تأخیر باید متعاقباً معکوس شود. ...
در انتهای دیگر پیوستار، استراتژی معکوس قرار می گیرد که بر مبنای همبستگی سریالی منفی در بازدهی اوراق بهادار استوار می باشد. طبق این استراتژی، توصیه می شود سهمی خریداری گردد که بازار نسبت به آن بسیار بدبین است و سهمی فروخته شود که بازار نسبت به آن بسیار خوش بین است. به عبارت دیگر، طبق این قاعده معاملاتی توصیه می شود، سهامی که در گذشته عملکرد خوبی داشته اند (سهام موفق) به فروش رسند و سهامی که در گذشته عملکرد ضعیفی داشته اند (سهام ناموفق) خریداری گردد.
دی بونت و تالر و بسیاری از محققین دیگر، نشان دادند که بازگشت بازده سهام به میانگین، آنقدر قابل پیش بینی است که سرمایه گذاران می توانند با استفاده از استراتژی معکوس، در بازار پیشرفت چشمگیری داشته باشند. یعنی با فروش سهامی که اخیراً برنده شناخته شده و خرید سهامی که بازنده است، سود ببرند. در ابتدا، سود معکوس به عنوان یک پدیده بلند مدت مورد توجه قرار گرفت. با این حال، جگادیش، لمن، چوپرا، لاکونیشوک و ریتر و نم، پیون و اورد(2001) نشان دادند که سود ناشی از استراتژی معکوس در افق های زمانی کوتاه مدت نیز وجود دارد. به طور کلی این محققین دریافتند که سود ناشی از استراتژی معکوس، ناشی از بازگشت قیمتی است که به علت واکنش بیش از اندازه سرمایه گذاران به اخبار و اطلاعات بازار به وجود می آید...
2-1- مقدمه
2-2- اواخر دهه ی 80 میلادی و افزایش استثناها
2-3- استثناهای مالی
2-4- از مالی استاندارد تا مالی رفتاری
2-5- مالی رفتاری
2-5-1- حوزه های مالی رفتاری
2-5-1-1- محدودیت در آربیتراژ
2-5-1-2- روانشناسی شناختی
2-6- تمایلات رفتاری در سرمایه گذاران
2-6-1- تصمیمات شهودی
2-6-2- چارچوب تصمیم
2-6-3- تورش های شناختی
2-7- انتقادات وارده بر مالی رفتاری
2-8- مالی رفتاری و توضیح پدیده شتاب و معکوس
2-9- استراتژی های معاملاتی
2-9-1- استراتژی شتاب
2-9-1-1- منابع بالقوه سودهای شتاب
2-9-1-2- سودهای شتاب و تاثیرات تقدم- تاخر
2-9-2- شتاب صنعت
2-9-3- مدل های رفتاری تشریح کننده شتاب و معکوس
2-9-4- مبانی روانشناسی و استراتژی شتاب
2-9-5- فرضیه چرخه عمر شتاب
2-10- استراتژی معاملاتی معکوس
2-11- مقایسه شتاب و معکوس
2-12- مروری بر پیشینه تحقیقات انجام شده
2-12-1- مطالعات خارجی
2-12-2 مطالعات داخلی
خلاصه مطالعات داخلی و خارجی
منابع