دسته : -پژوهش
فرمت فایل : word
حجم فایل : 34 KB
تعداد صفحات : 38
بازدیدها : 194
برچسبها : دانلود مقاله
مبلغ : 2000 تومان
خرید این فایلمقاله تصفیه آب و فاضلاب
فهرست:
آشنایی با تصفیه فاضلاب
مدیریت منابع آب زیر زمینی با بهره گیری از فن آوری انرژی اتمی
ایزوتوپها چه هستند و كاربرد آنها چیست؟
كاربرد انرژی اتمی تامین آب شرب
مساحت حوزه های آبخیز
فاجعه ای كه در انتظار شهرهای بزرگ و پرجمعیت است
خشكسالی و كم آبی زندگی یك میلیون نفر را در چین مختل كرد
قنات و اهمیت آن در بستر تاریخ
بحران آب ، مدیریت مصرف
بررسی ویژگیهای معماری آب انبار
پایاب
آسیاب آبی
...............................................................................
بخشهایی از متن:
آشنایی با تصفیه فاضلاب
(Digester Tanks) اجراء سقف مخازن هاضم لجن
این مخازن یكی از واحدهای اصلی پروسه هضم لجن در فرایند تصفیه فاضلاب به روش لجن فعال میباشد. و دارای ابعاد نسبتاً بزرگ میباشند و معمولاً سقف و كف آنها به شكل شیبدار میباشد. وجود فشار گاز داخلی ناشی از هضم لجن و نیز پر شدن آن از لجن ایجاب میكند كه این مخازن كاملاً ایزوله باشند. این سازهها به علت فشار زیاد داخلی لجن كه در آنها وجود دارد و نیز تغییرات دمای بالا مسائل طراحی و اجرائی خاص خود را دارا میباشند.
در این گونه سازهها مشكل اجرایی سقف به مراتب بیشتر است. شمعبندی ساده برای قالببندی سقف این سازهها جوابگو نخواهد بود چرا كه، اولاً : با توجه به نیروهای وارده به آنها، ضخامت بتن سازهای قابل توجه و در نتیجه، وزن مرده وارد به قالب تا زمان گیرش بتن بسیار زیاد میباشد. ثانیاً : ارتفاع داخلی آنها زیاد است و لذا طول شمعها بسیار زیادتر از مقدار معمول خواهد شد. ثالثاً : بعلت اینكه كف این مخازن شیب دار است و شمعها به تنهایی امكان استقرار نخواهند داشت، و میبایست بوسیله مهاریهای مناسب مهار شوند تا از حركت در روی كف جلوگیری شود. رابعاً : قالببندی برای سقفهای شیبدار با دهانه بزرگ كاری بسیار سخت میباشد.
یكی از روشهای معمول برای اجرای چنین سقفهایی، استفاده از داربست حجمی در داخل مخزن و قالببندی بر روی آنها میباشد. با توجه به شیب دار بودن سقف، بتنریزی میبایست در چندین مرحله انجام شود. قالب و داربست بكار رفته میبایست تا اتمام كامل سقف درجا باقی بماند و این باعث صرف زمان و هزینه زیادی خواهد شد. علاوه بر این خود داربستبندی در حجم بزرگ زمانبر بوده و باعث به عقب افتادن زمان بهرهبرداری طرح خواهد شد. بنابراین این مهندسین مشاور تصمیم گرفت كه در یكی از پروژههای خود روشهای مختلف اجرای سقف مخازن هاضم لجن را بررسی و مقایسه اقتصادی كند كه در ذیل نتایج این بررسیها را مشاهده میكنید. در این بررسی مشخصات هندسی مخزن هاضم مطابق شكل 1 میباشد.
...
فاجعه ای كه در انتظار شهرهای بزرگ و پرجمعیت است
ازدیاد دمای زمین خطر تازهای را برای ساكنان سیاره مطرح ساخته كه تا كنون توجه زیادی به آن مبذول نمیشد. این خطر جدید عبارت از آلوده شدن آبهای شیرین سفرههای زیر زمینی در شهرهای بزرگ به واسطه بالا آمدن سطح آب دریا است.
به گزارش هفته نامه علمی نیو ساینتیست سفرههای آب زیر زمینی بیش از یك دوجین از شهرهای بزرگ جهان در معرض خطر جدی شور شدن به واسطه نفوذ آب دریا از منافذ زمین به درون این سفرهها خواهند بود.
به گفته وینست پست از دانشگاه آزاد آمستردام حتی اگر در كنارهای سواحل دیوارههای دفاعی بوجود آید بازهم به علت كاهش بارندگی ناشی از ازدیاد دما و نیز ازدیاد مصرف آب شیرین به ولسطه ازدیاد جمعیت شهر ها، سطح آب سفرههای زیر زمینی پائین میرود و این امر بر خطری كه ساكنان شهرهای بزرگ را تهدید میكند دوچندان میافزاید.
سفرههای آبهای زیرزمینی بزرگترین ذخیره آب شیرین در زمین محسوب میشوند و به علت محفوظ بودن از تاثیر محیط بیرونی، سالم تر از اب رودخانهها به شمار میآیند.
اما هم اكنون بیش از دو میلیارد از جمعیت زمین كه در شهرهای بزرگی نظیر شانگهای، بانگوك مانیل، جاكارتا، مومبای (بمبئی)، كولكاتا (كلكته)، كراچی، لاگوس، بوینس آیرس، و لیما ساكن هستند با خطر الوده شدن سفرههای آبهای زیر زمینی روبرو هستند.
آب دریا در حال حاضر تا ۵كیلومتر در زیر شهر مانیل در فیلی پین پیشروی كرده است و این در حالی است كه سطح آب در سفرههای زیرزمینی این شهر پیشاپیش پائین آمده بود.
به اعتقاد متخصصان آبشناسی كه هفته گذشته در كنفرانسی در دانشگاه ایست انگلیا شركت كرده بودند، آلوده شدن سفرههای آبهای زیرزمینی منجر به آن خواهد شد كه برخی از شهرهای بزرگ از سكنه خالی شود.
اندرو اسكینر مدیر سابق آژانس محیط زیست در آفریقا در كنفرانس هشدار داد كه مساله شور شدن آبهای شیرین زیرزمینی موضوعی است كه دولتها كمتر بدان توجه داشتهاند.
در میان قارههای مختلف، آفریقا بیشتر در معرض كاهش آب و از دست رفتن سفرههای زیرزمینی قرار داشته با این حال در گزارش گروه متخصصان بین دولتی در امر تغییر آب و هوا كه در سال ۲۰۰۱انتشار یافت تنها اشاره مختصری به مشكل آفریقا شده بود و اینك پس از گذشت چهار سال نیز هیچ اقدامی برای رفع خطر صورت نگرفته است.
مشكل كاسته شدن از ظرفیت سفرههای زیرزمینی تنها مختص كشورهای در حال پیشرفت نیست.در كشوری نظیر انگلستان نیز مناطق جنوب و شرق مملكت به واسطه كاهش میزان بارندگی با كاهش سطح ذخایر آبی روبرو شدهاند.
پیش بینیها حاكی از آنست كه طی ۲۰سال آینده از میزان این ذخایر بین ۲۰تا ۴۰درصد دیگر كاسته خواهد شد.
در همین حال تقاضا برای استفاده از آب برای مصارف مختلف تا میزان یكسوم یا بیشتر رو به افزایش است.
هند نیز با مشكل بزرگ كم آبی دست بگریبان خواهد بود.
به گفته آماراندا شینا زمین شناس از دانشگاه راجستان در جی پور به علت آنكه یخچالههای هیمالیا تا سال ۲۰۳۰از بین خواهد رفت و خشك خواهد شد، منبع اصلی تغذیه شبكههای رودخانههای متعدد شبه قاره هند نیز از میان خواهد رفت.
به این ترتیب پروژه ۲۰۰میلیارد دلاری متصل كردن رودخانه در هند كه هم اكنون در جریان است با شكست روبرو خواهد شد زیرا آبی در رودخانهها باقی نخواهد ماند تا به مناطق خشك جنوب و غرب كشور انتقال یابد
خرید و دانلود آنی فایل