دسته : -مبانی و پیشینه نظری
فرمت فایل : word
حجم فایل : 49 KB
تعداد صفحات : 43
بازدیدها : 468
برچسبها : اجتماع درمانی مبانی نظری اجتماع درمان مدار TC
مبلغ : 13000 تومان
خرید این فایلفهرست مطالب مبانی نظری و پیشینه پژوهشی اجتماع درمان مدار
فصل دوم پایان نامه روانشناسی درباره اجتماع درمان مدار
اجتماع درمان مدار
تاریخچه اجتماع درمان مدار
اهداف اجتماع درمان مدار
دیدگاه های TC
ساختار TC
نمونه ساختار سلسله مراتبی برنامه اجتماع درمان مدار در کشورهای دیگر
ساختار سلسله مراتبی TC
نمودار ساختار سلسله مراتبی برنامه اجتماع درمان مدار در ایران
مراحل برنامه
اختلال اعتیاد از دیدگاه TC
فرد معتاد از دیدگاه TC
زندگی درستاز دیدگاه TC
بهبودی از دیدگاه TC
رویکرد TC
فرآیند درمان در TC
مداخلات
مراحل تغییر در TC
مراحل درمانی درونی سازی
مراحل پذیرش
پذیرش نهایی
برنامه ارزیابی و تشخیص
برنامه ارزیابی و تشخیص چیست
تشخیص دوگانه
نقش و عملکرد مددکار اجتماعی در TC
مرحله شروع درمان یا شرکت در اجتماع درمانی
مرحله خروج یا پیشگیری از عود
منابع فارسی
منابع انگلیسی
********************
اجتماع درمانی یا اجتماع درمان مدار (Therapeutic Community) نوع خاصی از درمان است که در آن تغییر براساس زندگی اجتماعی در محیط بسته و ساخت یافته صورت می گیرد. در این اجتماع مسائل روزانه زندگی یعنی کار، احساس، رفتار، تفکر و فراغت از دیدگان درمانی مورد توجه جدی قرار گیرد و افراد آسیب دیده اجتماعی به ویژه معتادان الگوهای صحیح زندگی را فرا گرفته آن ها را تمرین می کنند.
این برنامه برای کمک و حمایت در جهت بهبودی معتادانی است که استعداد بازگشت به مصرف مواد دارند و در درمان های قبلی پیشرفت قابل توجهی از خود نشان نداده اند.
اجتماع درمان مدار یا TC یک برنامه ساختار یافته و نظارتی قوی است که برای درمان مسائل رفتاری، هیجانی و خانوادگی مصرف کنندگان مواد طراحی شده است. در اجتماع بر خودیاری، رشد فردی و حمایت همسالان تأکید می شود.
برنامه TC یک برنامه اقامتی بدون دارو برای بیماران وابسته به مواد است. ابداع این برنامه یک دهه بعد از اجرای آن جهت درمان بیماران روانی بود که در بیمارستان های روانی، توسط جونزو همکارانش در انگلستان در سال 1950 راه اندازی شد. هرچند این دو مدل (TC برای معتادان و TC برای بیماران روانی) به طور جدا از هم شکل گرفت ولی نام Therapeutic برای آن انتخاب گردید.
...
مراحل و دوره ها در مسیر فرآیند رشد، نقاط قابل تعریفی هستند. این نقاط را می توان از دیدگاه های مختلف اما به هم مرتبط، توصیف کرد. به همین دلیل می توان، مرحله گذاری، را از دیدگاه برنامه، تغییر و درمان انجام داد. مثلاً 4 بعد تغییر بستگی به حرکت فرد دارد که مطابق با اهداف یا انتظارات خاص برنامه، صورت می گیرد. اما از دیدگاه دیگر مرحله گذاری، یعنی دیدگاه درمان، تغییر فرد به طور تنگاتنگی با فعالیتهای درمانی مرتبط است. بنابراین دو دیدگاه مرحله گذاری وجود دارد: یکی دیدگاه تغییر- برنامه و دیگری دیدگاه فرآیند درمان. در اینجا، صرفاً به مرحله بندی از دیدگاه برنامه و درمان می پردازیم.
در یک TC دراز مدت سنتی، از دیدگاه برنامه، 3 مرحله اصلی وجود دارد که هر کدام نیز دارای چند دوره هستند. این مراحل به طور مشخصی در طول برنامه، بر اساس مدت زمان از یکدیگر تفکیک می شوند و به قرار زیر هستند:
- مرحله 1- استقرار حدوداً 1 تا 60 روز به طول می انجامد.
- مرحله 2- درمان اولیه : که حدوداً 2 تا 12 ماه به درازا می کشد.
- مرحله 3- بازگشت: که حدوداً 13 تا 24 ماه می باشد.
منظور از پیشرفت، حرکت فرد در متن ابعاد تغییرات رفتاری و نگرشی با توجه به اهداف مراحل برنامه است. اما منظور از فرآیند درمان، اشاره به تعامل میان پیشرفت فرد از یک سو و مداخلات اجتماع و افراد از سوی دیگر است. بنابراین، چنین تعاملی را می توان به عنوان رابطه تکامل یابنده میان فرد و اجتماع تصور کرد که درونی سازی، نامیده می شود و در ثبات پذیرش، و استفاده از رفتارها، نگرش ها، ارزش ها و تعالیم عمومی TC مشهود است.
...
خرید و دانلود آنی فایل