دسته : حسابداری
فرمت فایل : word
حجم فایل : 119 KB
تعداد صفحات : 33
بازدیدها : 241
برچسبها : استانداردهای حسابداری ایران مقاله
مبلغ : 3000 تومان
خرید این فایلاستانداردهای حسابداری ایران - چالش ها و راهکارها
استانداردهای حسابداری، مقررات حاکم بر چگونگی انجام کار حسابداری هستند.استانداردها به عنوان قواعد پایدار مورد پذیرش همگان قرار می گیرند، اما در عمل به طور دائم در تغییرند. استانداردهای حسابداری معمولا شامل سه بخش هستند : شرح مسئله، بحث مستدل یا ارائه راه هایی برای حل مسئله، ارائه راه حل مطلوب.
یکی از رویدادهای بسیار مهمی که در سال ها ی اخیر در جامعه حسابداری کشور به وقوع پیوست، تدوین استانداردهای حسابداری ایران بر مبنای استانداردهای حسابداری بین المللی و الزام به رعایت آن در تهیه صورت های مالی بود. از آنجا که این استانداردها شامل تغییراتی در برخی از روش ها و رویه های مورد استفاده نسبت به سال های قبل از الزام به رعایت استانداردها بود، این احتمال همواره وجود داشت که قابلیت مقایسه صورت های مالی زیر سوال رود. به این ترتیب در این مقاله قابلیت مقایسه صورت های مالی، در قبل و بعد از الزام به رعایت استانداردهای حسابداری مورد بررسی قرار می گیرد.
واژه های کلیدی : استاندارد حسابداری ، تدوین استانداردها ، وضعیت مالی ، نتایج عملیات
استانداردهای حسابداری ایران معیار و ضوابط شناسائی و اندازه گیری دارایی ها، بدهی ها، درآمد و هزینه را در صورت های مالی، از جمله صورت های مالی شرکت های پذیرفته شده بورس اوراق بهادار مشخص می کند، رعایت این استانداردها تا آنجا حائز اهمیت است که مقبولیت صورت های مالی در حسابرسی سالانه واحدهای تجاری به رعایت این استانداردها وابسته است . در ایران بر اساس بند 4 تبصره 2 قانون تشکیل سازمان حسابرسی و ماده 6 اساسنامه سازمان حسابرسی، وظیفه تدوین و تعمیم اصول و ضوابط حسابرسی و حسابداری به این سازمان محول شده است و همچنین بر اساس بند(ز) ماده 7 اساسنامه قانونی سازمان حسابرسی، مرجع تخصص و رسمی اصول و ضوابط حسابداری و حسابرسی در کشور ما سازمان حسابرسی می باشد.
این سازمان در سال 1371 کمیته تدوین رهنمودهای حسابداری را مامور تدوین استانداردهای حسابداری ایران کرد. این کمیته در سال 1373 پیش نویس 9 بیانیه رهنمودهای حسابداری و چارچوب تهیه و ارائه صورت های مالی را منتشر کرد.
در ادامه کار، پیش نویس 5 بیانیه رهنمود حسابداری دیگر در سال 1375 برای نظرخواهی منتشر شد. مجموعه رهنمودهای حسابداری از اول سال 1378 برای مدت دو سال لازم الاجرا شد. کمیته تدوین رهنمودهای حسابداری که براساس مصوبه هیات عامل سازمان به کمیته تدوین استانداردهای حسابداری تغییرنام داده بود، با توجه به بازخوردهای رهنمودهای حسابداری و نظریات گروه کارشناسی در مدیریت تدوین استانداردها و پس از تصویب نهایی کمیته فنی و اخذ مصوبه به مجمع عمومی، استاندارد شماره 1 الی 22 برای صورت های مالی که شروع دوره های مالی آن از 1/1/1380 و بعد آن است را لازم الاجرا کرد.
کمیته تدوین استانداردهای حسابداری با ادامه کار خود 3 استاندارد حسابداری دیگر را (23 تا25) برای صورت های مالی که شروع دوره های مالی آنها 1/1/1381 و بعد از آن است را لازم الاجرا کرد. [مفاهیم نظری گزارشگری بخش عمومی، بخش اول اهداف گزارشگری مالی ، پیشنویس، سازمان حسابرسی]
در بیشتر کشورهای در حال توسعه از جمله کشورمان روشهای حسابداری متداول مورد استفاده در کشورهای پیشرفته از جمله آمریکا و انگلستان مورد استفاده قرار دارند...
فهرست مطالب مقاله
چکیده
مقدمه
تعریف حسابداری
نقدی براستانداردهای حسابداری برای ایران
شیوه های تدوین چارچوب نظری و استانداردهای حسابداری
رویکردهای حاکم بر تدوین استانداردهای حسابداری بخش عمومی
اثر استانداردهای حسابداری ایران بر قابلیت مقایسه صورت های مالی شرکت های بورس
عوامل توسعه نیافتن حسابداری در ایران
ضرورت تدوین استاندارد حسابداری سود هر سهم در ایران
تغییر طبقه بندی سرمایه گذاریها
بررسی تطبیقی استانداردها
خلاصه و نتیجه گیری
منابع
خرید و دانلود آنی فایل