دسته : مدیریت
فرمت فایل : word
حجم فایل : 24 KB
تعداد صفحات : 29
بازدیدها : 328
برچسبها : سلامت سازمانی مدیریت سلامت سازمانی مقاله اختصاصی
مبلغ : 40000 تومان
خرید این فایلمقاله دانلودی حاضر به بررسی سلامت سازمانی، مدیریت آن و عوامل موثر بر آن می پردازد. در این مقاله از منابع متعددی (به ویژه خارجی، که ترجمه اختصاصی داشته اند) استفاده شده که در متن آن آورده شده اند. این مقاله در سال 1402 تهیه گردیده و چندین منبع آن مربوط به سالهای اخیر (منابع جدید) است.
بخشهایی از متن مقاله
سلامت سازمانی به مجموعه فعالیت هایی گفته می شود که برای حفظ و بهبود سلامت و رفاه کارکنان یک سازمان انجام می شود. این فعالیت ها شامل ارزیابی و پایش سلامت کارکنان، ارائه خدمات پزشکی و روانشناسی، آموزش های بهداشتی، ترویج فعالیت های بدنی و تغذیه سالم، محافظت از محیط کار و جلوگیری از بروز حوادث و بیماری های شغلی است. هدف اصلی سلامت سازمانی، بهبود سلامت و رفاه کارکنان، کاهش نرخ غیبت و افزایش بهره وری سازمان است.
سلامت سازمانی (OH) یک جنبه سازمانی است که در آن کارکنان تشویق می شوند تا به طور واضح در تصمیم گیری، حل مشکلات و همکاری برای بهبود جو سازمانی و فرهنگ مشارکت داشته باشند. مشارکت چندسطحی کارکنان باعث تسهیل روابط تقویت شده، ارتباطات باز، اعتماد و تعهد سازمانی می شود
سلامت سازمانی، شرایطی است که در آن همه اعضای سازمان بستر ساخته شده برای مشارکت در توسعه سازمان را دارا می باشند و با سایر اعضای سازمان رابطه صمیمی دارند. سلامت سازمانی، پویایی و رشد مداوم سازمان و افراد آن را به دنبال دارد و از دیدگاه مالی، فعالیت های بلندمدت سازمان را تحت تأثیر قرار می دهد. ...
سلامت سازمان را می توان در هفت بعد مورد بررسی قرار داد که به شرح زیر است:
1. یکپارچگی سازمانی: سازمان از طریق توانایی اش در سازگاری با محیط خود، یکپارچگی ابتکارات خود را تضمین می کند.
2. نفوذ مدیر سازمانی: مدیران سازمانی می توانند بر تصمیمات سیستم های بالادست که تابع آن هستند تأثیر بگذارند. توانایی متقاعد کردن ارگان های تصمیم گیر و همچنین شهرت و درگیر نشدن با موانع سلسله مراتبی، عناصر حیاتی برای مدیران سازمانی است.
3. احترام: این شامل اقدامات دوستانه، حمایتی، باز و صادقانه است که توسط مدیران سازمان نسبت به کارکنان خود نشان داده می شود. این اقدامات برای بهبود عملکرد کارکنان حیاتی است. ...
سازمان ها آموخته اند که برای پیشرفت در محیط کسب و کار در حال تغییر، باید ویژگی های پویاییِ متمایزی ایجاد کنند که مزیتهای رقابتی آنها را ممکن می سازد. از آنجایی که عملکرد کارکنان در نهایت عملکرد سازمانی را منعکس می کند، چگونگی ایفای نقش کارکنان می تواند به طور مستقیم یا غیرمستقیم بر موفقیت یا شکست سازمان تأثیر بگذارد.
ارتقای سلامت سازمانی برای هر سازمانی بسیار حائز اهمیت است. بهبود شرایط فیزیکی و روحی، ایجاد فرهنگ سازمانی مناسب، تسهیل تعادل کار-زندگی و توسعه شخصی کارکنان، اجرای برنامه های سلامت جسمانی و مدیریت استرس، همه این عوامل بهبود عملکرد و موفقیت سازمان را تسهیل می کنند.
امروزه با مطالعات گسترده ای که بر روی سازمانهای مختلف انجام گرفته است، نقش سلامت سازمانی بر روی عملکرد آنها به وضوح اثبات شده است. تقریباً همه شرکت ها در صورت بهبود سلامت خود عملکرد بهتری دارند.
مدیریت سلامت سازمانی به دنبال بهبود عملکرد، رضایت شغلی، سلامت و رفاه پرسنل است. مدیریت با استفاده از روش های مختلف، به ویژه مدیریت رفاهی، می تواند سطح زندگی کارکنان را بهبود بخشد.
مدیریت سلامت سازمانی، با توجه به نیازهای مختلف سازمان و پرسنل، قابل تنظیم و تنوع پذیر است. در نتیجه، بکارگیری آن در هر سازمانی، می تواند به بهبود نتایج کاری و خلق یک محیط کاری مناسب و بهتر منجر شود.
سازمان سالم به عنوان سیستمی با فعالیت های انسانی در وضعیت رفاه کامل ساختاری، استراتژیک و اجتماعی و با ظرفیت سازگاری و توسعه تعریف شده است. سازمان های سالم، به دلیل مدیریت کارآمد سازمان و استفاده از منابع بهینه، بهبود عملکرد و رشد پایدار را تجربه می کنند. همچنین سازمان های سالم، به ارائه خدمات و محصولات با کیفیت عالی به مشتریان خود متعهد هستند. بنابراین، تحقق سازمان های سالم نیازمند توجه به محیط، ساختار و فرهنگ سازمانی است ...
فهرست مطالب مقاله
مفهوم سلامت سازمانی و تعریف آن
ویژگی های سازمان های سالم و ناسالم
ابعاد و جنبه های سلامت سازمانی
مولفه های سلامت سازمانی
سلامت سازمانی و عملکرد
عوامل مؤثر بر سلامت سازمانی
مدیریت سلامت سازمانی
سلامت محیط کار
نتیجه گیری
خرید و دانلود آنی فایل